top of page

Linnafestival UIT kuulutas välja installatsioonide avatud konkursi teemal "Parasiitarhitektuur"

AVATUD KONKURSS 2021: parasiitarhitektuur


Linnafestival UIT kuulutab välja 2021. aasta festivali installatsioonide avatud konkursi, mille teema on “Parasiitarhitektuur”. Konkurss on suunatud eelkõige linnaruumihuvilistele kunsti- ja arhitektuuritudengitele.


Tänavu on festivali üldteema "Parasiitarhitektuur”. Installatsiooniprogrammist võtab osa 7 kunstnikku või kollektiivi Eestist ning välismaalt ja avaliku üleskutse kaudu saavad võimaluse festivalil osaleda veel 2 projekti.


Kutsume tõlgendama parasiitarhitektuuri mõistet ning looma installatiivseid linnaparasiite, mis kasutaksid linnas juba olemasolevaid struktuure. Arhitektuurivaldkonnas on parasitismi alge rohujuuretasandi projektides, kus elanikud on linna lisandanud funktsioone, mis nende meelest puudu on, ja seda alati väga leidlikul viisil, kasutades juba olemasolevat ning lisandades sinna enda disainitud elemente.

Mis on teie jaoks Tartus vajaka või just vastupidi, millised ressursid on üle? Ootame leidlikke viise murekohtade lahendamiseks ja uute funktsioonide juurde tekitamiseks. Tartu linna tekkivad parasiit-objektid ei pruugi olla mõõtmetelt suured, kuid neil peaks olema linnaelaniku jaoks (olgu ta kahe- või neljajalgne) selge funktsioon, nad peaksid elanikke mingil viisil kaasama.


Projekti vorm on ajutine installatsioon avalikus ruumis. Lähenemine sellele on vaba ning võib olla distsipliinideülene, kuid arvestama peaks sellega, et teos oleks eksponeeritav Tartu avalikus ruumis nelja festivalipäeva vältel (18.–21.08.2021). Festival julgustab mõtlema taaskasutusmaterjalidele, et ajutine festivalitöö oleks ka jätkusuutlik.

Üleskutse on eelkõige suunatud arhitektuuri-, maastikuarhitektuuri-, sisearhitektuuri-, installatsiooni-, skulptuuri- ja disainitudengitele, kuid osalema on oodatud ka teised linnaruumihuvilised.


Kui te olete huvitatud osalemisest, siis palun saadke oma idee hiljemalt 17. maiks koos portfoolioga kadri@uit.ee. Festival pakub osalejatele honorari (1000 € projekt) ja katab produktsioonikulud (kuni 1000 € projekt) ning kompenseerib transpordi ja ööbimisega seotud kulud. Valitakse kaks festivalile sobivat tööd. Projekti toetab Eesti Kultuuriministeerium.

TÄHTAEG: 17. mai 2021

Lisainfo siin.



LINNAFESTIVAL UIT

Linnafestival UIT on 18.–21. augustini Tartus seitsmendat korda toimuv interdistsiplinaarne linnaavastusfestival. Festival on aastate jooksul tundnud huvi selle vastu, kuidas linnaelanikud linnaruumi tunnetavad ja kasutavad. UIT innustab avalikku ruumi nautima ja mõtisklema selle üle, mida saaksime kõik koos teha selleks, et meie linnad oleksid kodusemad ja mitmekesisemad. Festivali tööriistad on kohatundlikud installatsioonid, alternatiivsed linnatuurid, kontserdid/peod mahajäetud hoonetes, performance’id, aga ka laste töötoad ja tantsuetendused.



foto: Patrik Tamm / teos fotol: Kuu 24, Kulla Laas & Tõnis Jürgens

bottom of page